BACK   ...the right site for fishing lovers
 
ΖΥΓΟΣΤΑΘΜΗΣΗ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ
 
 

 

Το γνήσιο άρθρο που δημοσιεύτηκε σε Ελληνικό περιοδικό ψαρέματος

 

 

Η ζυγοστάθμιση του περιστροφικού μηχανισμού αποτελεί μια σοβαρή διαδικασία, που άπτεται άμεσα με την καλή λειτουργία του αλλά και τη μακροβιότητά του.

Ήδη αρκετά χρόνια πριν το 1994, όταν ερχόμουν στη Ρόδο για διακοπές, πολύς κόσμος με αναγνώριζε από τον (περίεργο) εξοπλισμό που χρησιμοποιούσα και από το γεγονός ότι ψάρευα πάντοτε μετά το πέσιμο του ήλιου... Όταν άρχισα να συχνάζω σε ένα κατάστημα ειδών αλιείας όπου αγόραζα δολώματα, σιγά σιγά έκανα και αρκετές γνωριμίες, αφού είχα πάντα τη διάθεση να απαντώ σε όλα τα ερωτήματα που αφορούσαν το surfcasting, έναν άγνωστο μέχρι τότε τρόπο ψαρέματος από την ακτή. Μερικοί από αυτούς τους ψαράδες έδειξαν μεγαλύτερο ενδιαφέρον και καθώς με... παρακαλούσαν για αρκετούς μήνες να τους μάθω αυτή την καινούργια τεχνική, τελικά με έπεισαν!

Ξεκινήσαμε αγοράζοντας τα βασικά εργαλεία (καλάμι και μηχανισμό) και άρχισα να τους εξηγώ σιγά σιγά τη σημασία των παράμαλλων, των μολυβιών κ.τ.λ. Δεν μας είχε δοθεί όμως ποτέ η ευκαιρία να μιλήσουμε για ένα τόσο εξειδικευμένο και τεχνικό θέμα, όπως είναι η ζυγοστάθμιση ενός περιστροφικού μηχανισμού. Το κάνω τώρα, μέσω του περιοδικού, πιστεύοντας πως τα μέχρι τώρα μυστικά μου θα βρουν ώριμους αποδέκτες. Βέβαια, ο Sandro Meloni ήταν ο πρώτος που το 1992 δημοσίευσε σε ένα ιταλικό περιοδικό ψαρέματος τα διάφορα "κόλπα" για τη ζυγοστάθμιση και τις μετατροπές του περιστροφικού μηχανισμού, μεταφέροντας τις πολύτιμες γνώσεις του και την πολύχρονη εμπειρία του στην τεχνική του surfcasting.

Η διαδικασία

Η ζυγοστάθμιση του περιστροφικού μηχανισμού γίνεται όταν αντιληφθούμε πως η μπομπίνα περιστρέφεται κάνοντας περίεργους θορύβους.

Πρώτα απ’‘όλα πρέπει να γεμίσουμε τον μηχανισμό με πετονιά ξεκινώντας από τον κόμπο που τοποθετούμε στη μια πλευρά της μπομπίνας. Τυλίγουμε τις σπείρες ομοιόμορφα τη μια δίπλα στην άλλη για πέντε τουλάχιστον στρώματα, σε όλο το πλάτος της μπομπίνας, κρατώντας την πετονιά πάντα τεντωμένη (χωρίς όμως να την τραβάμε υπερβολικά) και τυλίγοντας αρκετά γρήγορα. Τα επόμενα στρώματα δεν είναι απαραίτητο να τυλιχτούν ομοιόμορφα όπως τα πρώτα, αρκεί να είναι πάντα τεντωμένη η πετονιά μέχρι να φτάσουμε στο χείλος της μπομπίνας. Σ’αυτή την περίπτωση το shock leader δεν είναι απαραίτητο και μπορούμε να το παραλείψουμε. Αφού γεμίσει όλη η μπομπίνα σταθεροποιούμε την άκρη της πετονιάς με ένα κομμάτι μονωτική ταινία, την οποία τυλίγουμε μια φορά γύρω από την μπομπίνα.

Σημείωση: Πριν ξεκινήσουμε όμως αυτή τη διαδικασία, καλό είναι να έχουμε κόψει τριγωνικά κομμάτια από την μονωτική ταινία, με ημίκλυκη βάση ενός εκατοστού και ύψος ενάμισι περίπου εκατοστό, από τα οποία κόβουμε την κορυφή για πέντε περίπου χιλιοστά. Αυτά τα κρατάμε για να τα χρησιμοποιήσουμε στην επόμενη φάση.

Τοποθετούμε τον μηχανισμό σε ένα οριζόντιο επίπεδο, και απελευθερώνουμε την μπομπίνα πατώντας το κουμπί που βρίσκεται στο δεξιό μέρος του σκελετού. Με ένα δάκτυλο γυρνάμε την ελεύθερη μπομπίνα ώστε να κάνει δύο – τρεις πλήρεις περιστροφές και, με έναν μαρκαδόρο σημαδεύουμε το μέρος που σταμάτησε, στο πάνω μέρος. Τη γυρνάμε μερικές ακόμη φορές, προσέχοντας που σταματάει:

Αν σταματήσει στο ίδιο σημείο όπως πριν, δηλαδή με το σημάδι ψηλά, σημαίνει ότι στο κάτω μέρος, δηλαδή σε εκείνο που βρίσκεται αντίθετα από το σημάδι που έχουμε κάνει, το βάρος είναι υπερβολικό, οπότε η μπομπίνα δεν είναι "ζυγισμένη".

Αν όμως σταματά κάθε φορά σε διαφορετικά σημεία, σημαίνει ότι για την ώρα ο μηχανισμός μας είναι "ζυγισμένος", οπότε δεν χρειάζεται να κάνουμε τίποτα άλλο. Στην πρώτη περίπτωση, που ο μηχανισμός μας δεν είναι " ζυγιμένος", αφού εντοπίσουμε με ακρίβεια το σημείο με το μεγαλύτερο βάρος, ακολουθούμε την εξής διαδικασία:

Βγάζουμε την μπομπίνα από τον σκελετό και, αφού την καθαρίσουμε πολύ καλά, κολλάμε ένα από τα κομματάκια μονωτικής ταινίας (τα τριγωνικά) που προετοιμάσαμε, στην αριστερή της πλευρά, ακριβώς εκεί που βρίσκεται το σημάδι.
Αυτά τα κομματάκια χρησιμεύουν σαν αντίβαρα, αφού οι διαφορές μετριούνται σε χιλιοστά του γραμμαρίου. Τοποθετούμε την μπομπίνα πάλι στη θέση της και συνεχίσουμε να τη γυρνάμε μερικές ακόμη φορές. Αν χρειάζεται και άλλα αντίβαρα επαναλαμβάνουμε τα παραπάνω μέχρι να βρούμε το σωστό σημείο ισορροπίας.

Συνήθως αρκούν δυο αντίβαρα, γιατί αν χρειαστούν περισσότερα σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά με τον μηχανισμό και σε αυτή την περίπτωση είναι καλύτερα να τον δώσουμε για έλεγχο σε κάποιον έμπειρο τεχνικό. Η κακή ζυγοστάθμιση του μηχανισμού προκαλεί φυσικά διαταραχή της ισορροπίας των ρουλεμάν, και πολλές φορές τα καταστρέφει σε σημείο που να χρειάζονται αντικατάσταση (και δεν βρίσκονται πολύ εύκολα). Μπορεί επίσης να παραμορφώσει την αριστερή έδρα του άξονα της μπομπίνας και, στη χειρότερη περίπτωση, και τα γρανάζια.

Η απαραίτητη λίπανση

Είναι μια απαραίτητη ενέργεια, που πρέπει να γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα (κάθε 2 – 3 ψαρέματα) αν θέλουμε ο μηχανισμός μας να είναι πάντα εντάξει. Διαφορετικά, κινδυνεύει και να καταστραφεί.

Τα βουίσματα που ακούγονται πολλές φορές κατά την περιστροφή της μπομπίνα στο ψάρεμα, οφείλονται συνήθως στην ελλιπή ή κακή λίπανση των ρουλεμάν. Σ’αυτή την περίπτωση αρκεί μια μόνο σταγόνα από το ειδικό λάδι για μηχανισμούς, το οποίο συνήθως μας προμηθεύει ο πωλητής όταν αγοράζουμε τον μηχανισμό. Η διαδικασία της λίπανσης μπορεί να γίνει συγχρόνως με τη ζυγοστάθμιση.

 

πάτα πάνω στις φωτογραφίες για να τις δεις σε κανονικό μέγεθος